RECEPT FRÅN IK

Nudelsoppa med kyckling

Av . Foto: Linda Prieditis

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Marinerad kyckling

  • 0.5 st grillad kyckling
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Gochujangmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk gochujang
  • 2 tsk pressad lime
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Nudelsoppa

  • 1 st valnötsstor bit ingefära
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 st röd chili
  • 1 msk neutral olja
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 msk risvinäger
  • 4 prt ramennudlar
  • 2 st ägg
  • 2 st salladslökar
  • 300 g färdigstrimlade grönsaker, t ex morot
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

1

Marinerad kyckling Plocka köttet från kycklingen. Marinera med sweet chili, soja och sesamolja i en skål.

2

Gochujangmajonnäs Blanda alla ingredienser i en skål.

3

Nudelsoppa Skala ingefära och vitlök. Dela och kärna ur chilin (för mer hetta, låt kärnorna vara kvar). Finhacka allt och fräs mjukt i oljan i en kastrull som rymmer ett par liter. Häll på vatten, fond och risvinäger. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

4

Lägg äggen i en liten kastrull med vatten, koka upp och låt koka på svag värme i fyra minuter. Kyl, skala och halvera.

5

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i buljongen med grönsakerna, värm och häll direkt över i skålar. Toppa med kyckling, ägg, salladslök och sesamfrön. Servera med majonnäsen.

6

Tips: Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta. Den kan ersättas med sriracha ­eller sambal oelek.


Kommentar:
Butiksgrillad kyckling är inte fy skam! Vi marinerar den och serverar i en mustig nudelsoppa med sting.

Recept