Du behöver
- 4 prt risnudlar
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- olja till stekning
- 1 msk currypasta grön
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 st kokosmjölk (400 ml)
- 1 l grönsaker t ex blomkåls
- 0.5 st lime
- 1 st koriander knippe
- salt peppar
Gör så här
1
Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem sedan i kallt vatten.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuka i lite olja i en kastrull.
3
Tillsätt currypasta och fräs lite till. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Lägg i hårda grönsaker som morötter och andra rotfrukter och koka tills de är nästan mjuka. I med grönsaker som behöver kortare koktid och koka tills allt är mjukt med lite kärna.
4
Pressa över lime och smaka av med salt och peppar. Tillsätt nudlarna, värm och häll upp i skålar. Strö över koriander.