Du behöver
- 300 g sobanudlar eller äggnudlar
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g stora räkor
- olja för stekning
- 1.5 msk sriracha chilisås
- 1 st knippe vårlök
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 0.33 st gurka
- 1 st morot
- 100 g edamamebönor
- 1.5 msk sesamfrön
- Eventuellt koriander
- salt och peppar
Dressing
1 st liten vitlöksklyfta
10 g ingefära
4 msk olivolja
1 msk sesamolja
2.5 msk soja
2.5 msk risvinäger
2 msk honung
Eventuellt chiliflakes
peppar
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, sila av vattnet, och låt dem droppa av.
Skala och hacka vitlök. Fräs räkor och vitlök i olja i en panna tills de precis är genomstekta. Vänd ner chilisåsen, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Skär vårlöken, paprikan och gurkan i strimlor. Skala och skär moroten i skivor. Lägg allt i en skål tillsammans med edamamebönor, nudlar och räkor.
Dressing: Skala vitlöken och ingefäran. Finhacka båda och vänd ihop med resten av ingredienserna. Smaka av. Vänd dressingen med nudelsalladen och garnera med sesamfrön och ev koriander.