Nudelsallad med kyckling

Du behöver 1 st kyckling eller 600 g stekt kycklingfilé 240 g risnudlar tunna Sesamdressing 1 msk sesamolja 2 msk rapsolja 2 msk japansk soja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling eller 600 g stekt kycklingfilé
  • 240 g risnudlar tunna

Sesamdressing

1 msk sesamolja
2 msk rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk limesaft färskpressad
1 tsk råsocker
1 msk sesamfrön rostade
2 st morötter tunt strimlade
3 st salladslökar skivade
2 st avokado mogna, skalade, skivade
0.5 kruka koriander bladen
limeklyftor

Gör så här

1
Rensa köttet från kycklingen och riv i mindre bitar.

2
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola i kallt vatten.

3
Blanda sesamolja, rapsolja, soja, limesaft, råsocker och sesamfrön i en skål, rör tills sockret löst sig.

4
Vänd ihop nudlar, kyckling, morot, lök och hälften av dressingen. Lägg upp, toppa med avokado, koriander, mer dressing och limeklyfta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 635, Fett 33 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top