Du behöver

  • 1 st kyckling eller 600 g stekt kycklingfilé
  • 240 g risnudlar tunna
  • Sesamdressing

  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk limesaft färskpressad
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • 2 st morötter tunt strimlade
  • 3 st salladslökar skivade
  • 2 st avokado mogna, skalade, skivade
  • 0.5 kruka koriander bladen
  • limeklyftor

Gör så här

1
Rensa köttet från kycklingen och riv i mindre bitar.
2
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola i kallt vatten.
3
Blanda sesamolja, rapsolja, soja, limesaft, råsocker och sesamfrön i en skål, rör tills sockret löst sig.
4
Vänd ihop nudlar, kyckling, morot, lök och hälften av dressingen. Lägg upp, toppa med avokado, koriander, mer dressing och limeklyfta.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 635, Fett 33 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 4 g

Recept // Fler kyckling & fågelrecept