Du behöver
Dressing
1-2 st röda chilifrukter urkärnade och finhackade
2 st lime saften
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
1 msk neutral rapsolja
1 tsk fint riven ingefära
1 tsk strösocker
Nudelsallad
1 kg färska blåmusslor
200 g risnudlar
150 g sockerärtor
2 st snackspaprikor
0.5 st gurka
3 st salladslökar
Till servering
0.5 dl salta jordnötter
färsk koriander hackad
Gör så här
Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå och dra.
Nudelsallad: Förbered och koka musslorna enligt grundreceptet, se ruta. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
Strimla sockerärtorna. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala gurkan och halvera den på längden, skrapa bort kärnhuset och skiva gurkan. Ansa och skiva salladslökarna.
Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen. Vänd ner musslor och strö över jordnötter och koriander.
Mjälla, nykokta musslor är supergoda i en fräsch kall nudelsallad med sting.