RECEPT FRÅN

Nudelsallad med blåmusslor
Av Eleonora von Essen. Foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Du behöver
- 1-2 st röda chilifrukter urkärnade och finhackade
- 2 st lime saften
- 1 msk fisksås
- 1 msk sesamolja
- 1 msk neutral rapsolja
- 1 tsk fint riven ingefära
- 1 tsk strösocker
- 1 kg färska blåmusslor
- 200 g risnudlar
- 150 g sockerärtor
- 2 st snackspaprikor
- 0.5 st gurka
- 3 st salladslökar
- 0.5 dl salta jordnötter
- färsk koriander hackad
Dressing
Nudelsallad
Till servering
Gör så här
1
Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå och dra.
2
Nudelsallad: Förbered och koka musslorna enligt grundreceptet, se ruta. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
3
Strimla sockerärtorna. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala gurkan och halvera den på längden, skrapa bort kärnhuset och skiva gurkan. Ansa och skiva salladslökarna.
4
Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen. Vänd ner musslor och strö över jordnötter och koriander.
Kommentar:
Mjälla, nykokta musslor är supergoda i en fräsch kall nudelsallad med sting.
Mjälla, nykokta musslor är supergoda i en fräsch kall nudelsallad med sting.