RECEPT FRÅN IK

Nudelsallad med blåmusslor

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

    Dressing

  • 1-2 st röda chilifrukter urkärnade och finhackade
  • 2 st lime saften
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 1 tsk fint riven ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • Nudelsallad

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 200 g risnudlar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 st snackspaprikor
  • 0.5 st gurka
  • 3 st salladslökar
  • Till servering

  • 0.5 dl salta jordnötter
  • färsk koriander hackad

Gör så här

1

Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå och dra.

2

Nudelsallad: Förbered och koka musslorna enligt grundreceptet, se ruta. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.

3

Strimla sockerärtorna. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala gurkan och halvera den på längden, skrapa bort kärnhuset och skiva gurkan. Ansa och skiva salladslökarna.

4

Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen. Vänd ner musslor och strö över jordnötter och koriander.


Kommentar:
Mjälla, nykokta musslor är supergoda i en fräsch kall nudelsallad med sting.

Recept