Du behöver

  • 600 g nötkött valfri del, skuren i grova tärningar
  • 2.5 st gula lökar skurna i grova klyftor
  • smör eller olja
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk soja gärna den mörka
  • 7.5 st enbär
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • svartvinbärsgelé ca 5 msk
  • 20 st champinjoner halverade
  • 2 dl crème fraîche (gärna den kokbara på 8 procent)
  • vispgrädde eller välj redning som bara är att strö i skyn

Gör så här

1
Bryn kött och lök. Lägg över i gryta. Tillsätt vatten och alla smakämnen. Välj gärna den lägre mängden och krydda efter egen smak mot slutet. Låt småkoka i cirka 40 minuter, allt beroende på vilket kött du valt.
2
Lägg i champinjonerna mot slutet. Ta upp kött, lök och champinjoner när köttet är mört. Rör ned crème fraichen eller grädden. Låt koka upp.
3
Smaka av och red av såsen med mjölet utrört i lite vatten eller med redningen som bara är att strö i den heta skyn.
4
Lägg tillbaka kött och grönsaker.

Recept // Fler nötköttrecept