Nötrulader serverade med gräddsås

Du behöver ca 1 kg nötinnanlår, 12 tunna skivor 12 ansjovisfiléer 1 gul lök, finskuren smör Sås: 3 dl vatten/steksky 1–2 köttbuljongtärningar 3 dl vispgrädde...


4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg nötinnanlår, 12 tunna skivor
  • 12 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök, finskuren
  • smör
  • Sås:
  • 3 dl vatten/steksky
  • 1–2 köttbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 dl rödvin eller matlagningsvin
  • Till avsmakning av såsen:
  • ansjovisspad
  • portvinsgelé
  • salt, svartpeppar
  • Tillbehör och dekor:
  • citron
  • persilja

Gör så här

1
Banka eventuellt ut köttskivorna. Fördela ansjovis och lök. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om.

2

3
Lägg över dem i gryta och vispa eventuellt ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet och tillsätt smulad buljongtärning. Låt småkoka cirka 20 minuter eller tills ruladerna är möra. Ta upp dem ur grytan.

4

5
Tillsätt grädden, och vetemjölet utrört i vinet. Lägg tillbaka ruladerna och låt småputtra ett par minuter till. Smaka av.

6
Bjud exempelvis ostgratinerat potatismos till liksom kokta morötter som smörrullas i het stekpanna. Lingonsylt är inte heller fel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top