Du behöver
- ca 1 kg nötinnanlår, 12 tunna skivor
- 12 ansjovisfiléer
- 1 gul lök, finskuren
- smör
- Sås:
- 3 dl vatten/steksky
- 1–2 köttbuljongtärningar
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk vetemjöl
- 1/2 dl rödvin eller matlagningsvin
- Till avsmakning av såsen:
- ansjovisspad
- portvinsgelé
- salt, svartpeppar
- Tillbehör och dekor:
- citron
- persilja
Gör så här
1
Banka eventuellt ut köttskivorna. Fördela ansjovis och lök. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna runt om.
2
3
Lägg över dem i gryta och vispa eventuellt ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet och tillsätt smulad buljongtärning. Låt småkoka cirka 20 minuter eller tills ruladerna är möra. Ta upp dem ur grytan.
4
5
Tillsätt grädden, och vetemjölet utrört i vinet. Lägg tillbaka ruladerna och låt småputtra ett par minuter till. Smaka av.
6
Bjud exempelvis ostgratinerat potatismos till liksom kokta morötter som smörrullas i het stekpanna. Lingonsylt är inte heller fel.