Du behöver
- 1 dl (ca 60 g) hasselnötter
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g margarin eller smör
- 1 krm salt
- 2-3 msk vatten
- Fyllning:
- 500 g räkor med skal
- 1 1/2 dl lätt-crème fraiche
- 1/2 paket (à 1/2 g) saffran
- 1 msk färskriven ingefära
- 2 krm salt
- Garnering:
- gräslök
Gör så här
1
Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalet. Mal nötterna i matberedare. Tillsätt mjöl, matfett, skuret i mindre bitar, och salt. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet cirka 30 minuter. Tryck ut degen i 16 små aluminiumformar, ställda på en plåt. Nagga formarna med en gaffel.
2
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter. Låt kallna.
3
Skala och grovhacka räkorna. Blanda lätt-crème fraichen med saffran, ingefära och salt. Blanda i räkorna. Fyll nötformarna med räkorna precis innan servering och garnera med gräslöksstrån.