Nötformar med saffransräkor

Du behöver 1 dl (ca 60 g) hasselnötter 2 1/2 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 1 krm salt 2-3 msk vatten Fyllning: 500...


16 portioner

Du behöver

  • 1 dl (ca 60 g) hasselnötter
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 krm salt
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g räkor med skal
  • 1 1/2 dl lätt-crème fraiche
  • 1/2 paket (à 1/2 g) saffran
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • gräslök

Gör så här

1
Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalet. Mal nötterna i matberedare. Tillsätt mjöl, matfett, skuret i mindre bitar, och salt. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet cirka 30 minuter. Tryck ut degen i 16 små aluminiumformar, ställda på en plåt. Nagga formarna med en gaffel.

2
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter. Låt kallna.

3
Skala och grovhacka räkorna. Blanda lätt-crème fraichen med saffran, ingefära och salt. Blanda i räkorna. Fyll nötformarna med räkorna precis innan servering och garnera med gräslöksstrån.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top