Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 st äggulor
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • 2 msk smör
  • Coleslaw:

  • 300 g vitkål strimlad
  • 0.5 dl gräslök hackad
  • 1 st liten gul lök strimlad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Blanda ihop färsen, äggulorna, vitlöken, saltet och pepparn. Låt vila några minuter.
2
2. Rulla 10–12 stora bullar och stek dem i smöret i 3–4 minuter. De får gärna vara lite röda inuti.
3
3. Blanda kålen, gräslöken och löken med gräddfilen och majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i några minuter. Servera med stekt ägg.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 598, Fett 38 g, Kolhydrater 15 g, Fibrer 4 g.

Recept // Fler köttfärsrecept