Nötfärsbullar med coleslaw

Du behöver 500 g nötfärs 2 st äggulor 1 st vitlöksklyfta pressad 1 tsk salt svartpeppar nymalen 2 msk smör Coleslaw: 300 g vitkål strimlad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 st äggulor
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • 2 msk smör

Coleslaw:

300 g vitkål strimlad
0.5 dl gräslök hackad
1 st liten gul lök strimlad
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Blanda ihop färsen, äggulorna, vitlöken, saltet och pepparn. Låt vila några minuter.

2
2. Rulla 10–12 stora bullar och stek dem i smöret i 3–4 minuter. De får gärna vara lite röda inuti.

3
3. Blanda kålen, gräslöken och löken med gräddfilen och majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i några minuter. Servera med stekt ägg.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 598, Fett 38 g, Kolhydrater 15 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top