RECEPT FRÅN IK

Nötfärsbiffar med bulgursallad

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

    Biffar

  • 300 g köttfärs
  • 1-2 st vitlöksklyftor pressade
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk paprika malen, gärna rökt
  • 1 burk kikärtor 400g. Avrunna
  • 1 st morot riven
  • 2 msk smör och olja
  • Bulgursallad

  • 4 prt nykokt bulgur
  • 1 dl persilja finhackad
  • 1 st rödlök finhackad
  • 2-3 st kvisttomater finhackade
  • 3 msk olivolja
  • Till servering

  • paprikapulver
  • chiliflingor
  • citronskivor

Gör så här

1

Blanda färs, vitlök, salt och paprikapulver i en bunke. 

2

Mosa kikärterna fint med en gaffel (det går inte mixa dem i matberedare, de blir för rinniga). Blanda kikärtorna och morotsrivet med färsen. Forma färsen till små biffar. 

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida, efterstek under lock cirka 3 minuter, tills de är genomstekta.

4

Blanda bulgur, persilja, lök och tomater med oljan i en serveringsskål. Lägg på biff­arna. Strö över paprikapulver och chiliflingor. Servera med ­skivad citron.


Recept