Du behöver
Biffar
300 g köttfärs
1-2 st vitlöksklyftor pressade
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprika malen, gärna rökt
1 burk kikärtor 400g. Avrunna
1 st morot riven
2 msk smör och olja
Bulgursallad
4 prt nykokt bulgur
1 dl persilja finhackad
1 st rödlök finhackad
2-3 st kvisttomater finhackade
3 msk olivolja
Till servering
paprikapulver
chiliflingor
citronskivor
Gör så här
Blanda färs, vitlök, salt och paprikapulver i en bunke.
Mosa kikärterna fint med en gaffel (det går inte mixa dem i matberedare, de blir för rinniga). Blanda kikärtorna och morotsrivet med färsen. Forma färsen till små biffar.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida, efterstek under lock cirka 3 minuter, tills de är genomstekta.
Blanda bulgur, persilja, lök och tomater med oljan i en serveringsskål. Lägg på biffarna. Strö över paprikapulver och chiliflingor. Servera med skivad citron.