Nötfärsbiffar med bulgursallad

Du behöver Biffar 300 g köttfärs 1-2 st vitlöksklyftor pressade 0,5 tsk salt 0,5 tsk paprika malen, gärna rökt 1 burk kikärtor 400g. Avrunna 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Biffar

300 g köttfärs
1-2 st vitlöksklyftor pressade
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprika malen, gärna rökt
1 burk kikärtor 400g. Avrunna
1 st morot riven
2 msk smör och olja

Bulgursallad

4 prt nykokt bulgur
1 dl persilja finhackad
1 st rödlök finhackad
2-3 st kvisttomater finhackade
3 msk olivolja

Till servering

paprikapulver
chiliflingor
citronskivor

Gör så här

1

Blanda färs, vitlök, salt och paprikapulver i en bunke. 

2

Mosa kikärterna fint med en gaffel (det går inte mixa dem i matberedare, de blir för rinniga). Blanda kikärtorna och morotsrivet med färsen. Forma färsen till små biffar. 

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek biffarna 2–3 minuter på varje sida, efterstek under lock cirka 3 minuter, tills de är genomstekta.

4

Blanda bulgur, persilja, lök och tomater med oljan i en serveringsskål. Lägg på biff­arna. Strö över paprikapulver och chiliflingor. Servera med ­skivad citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top