Du behöver

  • 1 st tråg soppgrönsaker (500 g)
  • 2 msk smör
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1 l frysta potatistärningar eller tärnad kokt, kall potatis
  • 200 g julskinka i tärningar eller kassler i tärningar
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja

Gör så här

1
Skala och tärna sopprotsakerna. Klyv och skölj purjon, skiva den. Fräs rotsaker och purjo blanka i smör i en soppkastrull. Häll på 4–5 deciliter kokande vatten, smula i buljongtärning och koka 5 minuter.
2
Blanda ner fryst potatis, koka upp igen och koka cirka 10 minuter tills potatisen börjar mosa sig.
3
Rester av kokt potatis behöver inte lika lång koktid. Tillsätt lite mer vatten om rätten känns stabbig.
4
Vänd slutligen ner skink- eller kasslertärningar och koka upp igen. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö på hackad persilja. Servera knäckebröd eller hårt tunnbröd till.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 465, Fett 5 g, Kolhydrater 74 g, Fibrer 15 g

Recept // Fler fläskköttrecept