Norsk lapskaus på rester av julskinkan

Du behöver 1 st tråg soppgrönsaker (500 g) 2 msk smör 1 tärning grönsaksbuljong eller hönsbuljong 1 l frysta potatistärningar eller tärnad kokt, kall potatis...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st tråg soppgrönsaker (500 g)
  • 2 msk smör
  • 1 tärning grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1 l frysta potatistärningar eller tärnad kokt, kall potatis
  • 200 g julskinka i tärningar eller kassler i tärningar
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja

Gör så här

1
Skala och tärna sopprotsakerna. Klyv och skölj purjon, skiva den. Fräs rotsaker och purjo blanka i smör i en soppkastrull. Häll på 4–5 deciliter kokande vatten, smula i buljongtärning och koka 5 minuter.

2
Blanda ner fryst potatis, koka upp igen och koka cirka 10 minuter tills potatisen börjar mosa sig.

3
Rester av kokt potatis behöver inte lika lång koktid. Tillsätt lite mer vatten om rätten känns stabbig.

4
Vänd slutligen ner skink- eller kasslertärningar och koka upp igen. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö på hackad persilja. Servera knäckebröd eller hårt tunnbröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 465, Fett 5 g, Kolhydrater 74 g, Fibrer 15 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top