RECEPT FRÅN IK

Noristrutar med laxtartar

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g färsk lax av hög kvalitet
  • 0.5 st gurka
  • 1 st salladslök
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 msk färskpressad citron
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 st noriark
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

1

Tärna laxen fint. Skala och kärna ur gurkan. Tärna även den. Strimla salladslöken.

2

Rör ihop lax, gurka och salladslök med soja, citron och sesamolja.

3

Skär varje noriark i fyra del­ar med en vass kniv. Forma varje bit till en strut, stryk på vatten i kanten för att fästa struten.

4

Fyll strutarna med laxtartar och strö över rostade sesamfrön. Servera direkt.

5

Tips: Noriarken, som även används till sushi, finns på asiatiska hyllan.

6

Den som inte vill göra nori­strutar kan servera tartaren i små skålar.


Kommentar:
Till förrätt vankas noristrutar fyllda med mjäll lax, krispig gurka, citron, soja och sesamolja.

Recept