Du behöver
- 2 st hummer frysta, tinade eller färska
- 300 g räkor färska
- 1 st schalottenlök
- 1 st grönt äpple
- 0.25 st gurka
- 0.5 st citron saften
- 2 st lime saften
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk råsocker
- 1 nypa flingsalt
- 1 msk gräslök finskuren + extra till dekoration
- 1 msk dill finskuren
Gör så här
Skala humrarna, spar klorna hela till dekoration och skär övrigt hummerkött i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg skaldjuren i en bunke och täck med plast, ställ i kylen.
Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och kärna ur äpplet och skär i små fina tärningar. Gör samma sak med gurkan. Lägg allt i en bunke och tillsätt pressad saft av citron och lime. Tillsätt rapsolja, socker, salt, gräslök, dill och blanda.
Strax innan servering, vänd samman hummer och räkor med övriga ingredienser. Lägg upp i portionsglas och dekorera med hummerklor och finskuren gräslök.
Tips För lite extra tryck i smaken kan cevichen smaksättas med 1 tsk färskriven pepparrot eller 1/2–1 finhackad röd chili.