Nordisk ceviche med hummer

Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där fisk marineras med lime, färsk koriander och chili. Här en variant med skaldjur och nordiska smaker av äpple, gurka och dill.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st hummer frysta, tinade eller färska
  • 300 g räkor färska
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st grönt äpple
  • 0.25 st gurka
  • 0.5 st citron saften
  • 2 st lime saften
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk gräslök finskuren + extra till dekoration
  • 1 msk dill finskuren

Gör så här

1

Skala humrarna, spar klorna hela till dekoration och skär övrigt hummerkött i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg skaldjuren i en bunke och täck med plast, ställ i kylen.

2

Skala och finhacka schalottenlöken. Skala och kärna ur äpplet och skär i små fina tärningar. Gör samma sak med gurkan. Lägg allt i en bunke och tillsätt pressad saft av citron och lime. Tillsätt rapsolja, socker, salt, gräslök, dill och blanda.

3

Strax innan servering, vänd samman hummer och räkor med övriga ingredienser. Lägg upp i portionsglas och dekorera med hummerklor och finskuren gräslök.

4

Tips För lite extra tryck i smaken kan cevichen smaksättas med 1 tsk färskriven pepparrot eller 1/2–1 finhackad röd chili.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top