Du behöver
- 3 st nektariner
- 3 msk olivolja
- 0.5 dl hasselnötter
- 1 st påse rucola
- 125 g mozzarellaost
- 0.5 kruka färsk mynta
- 1 msk vit balsamvinäger
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
Dela, kärna ur och skär nektarinerna i tjocka klyftor.
Stek klyftorna i het panna i 1 msk olivolja till gyllene färg. Ta upp.
Grovhacka hasselnötterna och stek hacket gyllene under omrörning i resten av oljan.
Lägg ut rucolasalladen i en vid skål eller stor fat. Bryt mozzarellan i mindre bitar och fördela över salladen.
Toppa med nektariner och skeda över hasselnötter tillsammans med oljan de stekts i. Strö över myntablad. Ringla över balsamvinäger och strö över flingsalt och peppar.
Tips! Nektarinerna går bra att grilla, dela dem då i halvor.
När nektarinerna steks blir de karamelliserade och mer intensiva i smaken.