Nektarinsallad med mozzarella

Du behöver 3 st nektariner 3 msk olivolja 0.5 dl hasselnötter 1 st påse rucola 125 g mozzarellaost 0.5 kruka färsk mynta 1 msk vit...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st nektariner
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 1 st påse rucola
  • 125 g mozzarellaost
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1

Dela, kärna ur och skär nektarinerna i tjocka klyftor.

2

Stek klyftorna i het panna i 1 msk olivolja till gyllene färg. Ta upp.

3

Grovhacka hasselnötterna och stek hacket gyllene under omrörning i resten av oljan.

4

Lägg ut rucolasalladen i en vid skål eller stor fat. Bryt mozzarellan i mindre bitar och fördela över salladen.

5

Toppa med nektariner och skeda över hasselnötter tillsammans med oljan de stekts i. Strö över myntablad. Ringla över balsamvinäger och strö över flingsalt och peppar.

6

Tips! Nektarinerna går bra att grilla, dela dem då i halvor.


Kommentar:
När nektarinerna steks blir de karamelliserade och mer intensiva i smaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top