Du behöver
- 2 dl quinoa
- vatten salt
- 4 st nektariner mogna
- 2 msk honung
- olivolja till stekning
- salt och peppar
- rödlök en liten
- 1 dl nötter eller mandlar, t ex, mandel, pinjekärnor och hasselnötter
- 50 g rucolasallad
- 150 g fetaost
- olivolja god
Gör så här
1
Skölj och koka quinoan i saltat vatten enligt rekommendationer på förpackningen. När quinoan kokat klart, låt den svalna något.
2
Skär loss nektarinerna i klyftor från kärnan och ta bort den.
3
Pensla bitarna med honung och stek dem hastigt i stekpanna (eller grillpanna) med lite olivolja i. Salta och peppra.
4
Skala, dela och skär rödlöken i fina skivor
5
Torrosta nötterna i en stekpanna och hacka dem sedan. Blanda ihop nektariner, rödlök och nötter med quinoa och rucola. Smula i fetaosten. Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och svartpeppar.