Nektarinsallad med fetaost

Du behöver 2 dl quinoa vatten salt 4 st nektariner mogna 2 msk honung olivolja till stekning salt och peppar rödlök en liten 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • vatten salt
  • 4 st nektariner mogna
  • 2 msk honung
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • rödlök en liten
  • 1 dl nötter eller mandlar, t ex, mandel, pinjekärnor och hasselnötter
  • 50 g rucolasallad
  • 150 g fetaost
  • olivolja god

Gör så här

1
Skölj och koka quinoan i saltat vatten enligt rekommendationer på förpackningen. När quinoan kokat klart, låt den svalna något.

2
Skär loss nektarinerna i klyftor från kärnan och ta bort den.

3
Pensla bitarna med honung och stek dem hastigt i stekpanna (eller grillpanna) med lite olivolja i. Salta och peppra.

4
Skala, dela och skär rödlöken i fina skivor

5
Torrosta nötterna i en stekpanna och hacka dem sedan. Blanda ihop nektariner, rödlök och nötter med quinoa och rucola. Smula i fetaosten. Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top