RECEPT FRÅN

Nektarinflarn med mandelmassa
Av Kristina Eriksson. Foto: Åsa Dahlgren
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Du behöver
- 250 g kyld smördeg på rulle
- 200 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 0.5 tsk kardemumma
- 5-6 st nektariner
- 2.5 dl slät aprikosmarmelad
- 1 msk vatten
- Vispad grädde till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen i en papprad långpanna.
2
Mixa mandelmassa, äggvita och kardemumma i en matberedare.
3
Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skiva nektarinerna tunt. Bred mandelmassan ovanpå smördegen.
4
Lägg nektarinskivorna lite omlott i fina rader. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
5
Blanda aprikosmarmelad och vatten i en skål och bred det sedan ovanpå det varma flarnet. Servera flarnet ljummet eller rumstempererat med vispad grädde.
Kommentar:
Fint skurna nektariner på smördegsflarn med mandelmassa och aprikosmarmelad är underbart gott. Det gör inget om nektarinerna inte är riktigt mogna, de blir mjuka i ugnen.
Fint skurna nektariner på smördegsflarn med mandelmassa och aprikosmarmelad är underbart gott. Det gör inget om nektarinerna inte är riktigt mogna, de blir mjuka i ugnen.