Du behöver
- 250 g kyld smördeg på rulle
- 200 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 0.5 tsk kardemumma
- 5-6 st nektariner
- 2.5 dl slät aprikosmarmelad
- 1 msk vatten
- Vispad grädde till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen i en papprad långpanna.
Mixa mandelmassa, äggvita och kardemumma i en matberedare.
Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skiva nektarinerna tunt. Bred mandelmassan ovanpå smördegen.
Lägg nektarinskivorna lite omlott i fina rader. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Blanda aprikosmarmelad och vatten i en skål och bred det sedan ovanpå det varma flarnet. Servera flarnet ljummet eller rumstempererat med vispad grädde.
Fint skurna nektariner på smördegsflarn med mandelmassa och aprikosmarmelad är underbart gott. Det gör inget om nektarinerna inte är riktigt mogna, de blir mjuka i ugnen.