Nattbräserad högrev i tomat- och chilisås

Du behöver 1 kg högrev benfri 3 msk smör 4 st gul lök grovhackade 6 st vitlöksklyftor 2.5 msk paprikapulver 2 msk chilipulver 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg högrev benfri
  • 3 msk smör
  • 4 st gul lök grovhackade
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2.5 msk paprikapulver
  • 2 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 200 g tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 1.5 st chilifrukt hela
  • 4 dl kokande vatten

Gör så här

1
Bryn den hela köttbiten till fin färg på båda sidor i lite av smöret. Lägg det i en gjutjärnspanna eller gryta med lock som tål ugnsvärme.

2

3
Fräs lök och vitlök till gyllene färg i resten av smöret. Rör ner paprikapulver, chilipulver och spiskummin. Fräs kryddorna med löken. Tillsätt tomatpurén och rör samman. Rör ner vattnet och häll löken över köttet i grytan. Lägg i chilin. Lägg på lock.

4

5
Sätt grytan på galler på nedre falsen i ugnen i 80 grader och låt köttet bräsera långsamt 8–10 timmar – över natten.

6

7
Ta upp köttet och låt det vila övertäckt cirka 20 minuter. Smaka av skyn med salt. Skär köttbiten i drygt centimetertjocka skivor och servera dem med lökskyn och korngrynspilaff.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top