Nasi Goreng med vitlök och curry

Du behöver 350 g nötfärs 3 st vitlöksklyftor pressade 3 msk mango chutney 1 tsk sambal oelek 1 msk matolja 3 dl basmatiris salt 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g nötfärs
  • 3 st vitlöksklyftor pressade
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk matolja
  • 3 dl basmatiris
  • salt
  • 2 tsk curry
  • 1 msk matolja
  • 6 dl vitkål strimlad
  • 1 dl purjolök strimlad
  • 0.5 dl japansk soja
  • 150 g räkor utan skal
  • 4 st ägg
  • 1 msk matolja

Gör så här

1
1. Blanda nötfärsen med vitlök, mango chutney, sambal oelek och olja. Ställ kallt i minst 15 minuter.

2
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3
3. Bryn den marinerade köttfärsen i torr panna, salta och lägg den i en långpanna. Fräs det kokta riset och curryn i samma stekpanna med lite olja. Lägg riset i långpannan.

4
4. Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Häll på sojan och lägg i räkorna, blanda och sätt in långpannan i ugnen på 100 grader för varmhållning.

5
5. Vändstek äggen och lägg upp dem på nasi gorengen och servera.


Kommentar:
Marinera köttfärsen i minst 15 minuter. Men det gör inget om den får stå i kylskåpet över natten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top