Du behöver
- 350 g nötfärs
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 3 msk mango chutney
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk matolja
- 3 dl basmatiris
- salt
- 2 tsk curry
- 1 msk matolja
- 6 dl vitkål strimlad
- 1 dl purjolök strimlad
- 0.5 dl japansk soja
- 150 g räkor utan skal
- 4 st ägg
- 1 msk matolja
Gör så här
1
1. Blanda nötfärsen med vitlök, mango chutney, sambal oelek och olja. Ställ kallt i minst 15 minuter.
2
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3
3. Bryn den marinerade köttfärsen i torr panna, salta och lägg den i en långpanna. Fräs det kokta riset och curryn i samma stekpanna med lite olja. Lägg riset i långpannan.
4
4. Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Häll på sojan och lägg i räkorna, blanda och sätt in långpannan i ugnen på 100 grader för varmhållning.
5
5. Vändstek äggen och lägg upp dem på nasi gorengen och servera.
Marinera köttfärsen i minst 15 minuter. Men det gör inget om den får stå i kylskåpet över natten.