Namasu – rättiks- och morotssallad

Du behöver 0.5 st rättika medelstor 5 cm morot av en liten salt 1 msk sesamfrön Lag: 0.25 dl ättika 0.25 dl vatten 1.5 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st rättika medelstor
  • 5 cm morot av en liten
  • salt
  • 1 msk sesamfrön

Lag:

0.25 dl ättika
0.25 dl vatten
1.5 msk strösocker

Gör så här

Skala rättikan och moroten och dela dem först i 5 cm långa bitar. Skiva bitarna på längden och strimla dem till långa, tunna strimlor. Häll över lite salt, blanda om och låt stå. När rotsakerna blivit mjuka, skölj dem lätt och krama ur vätskan. Häll på lagen. Namasu-sallad är godast efter något dygn i kylskåp. Garnera med sesamfrön.


Kommentar:
Fler av Yukiko Dukes recept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top