Nachos i ugn med feferoni och svarta oliver

Du behöver 500 g köttfärs 1 st påse tacokrydda 1 st gul lök 2.5 st tomater 1 st påse nachochips 3 dl crème fraîche 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st påse tacokrydda
  • 1 st gul lök
  • 2.5 st tomater
  • 1 st påse nachochips
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk salsasås het eller mild efter smak
  • 2 dl riven ost
  • feferoni eller grön chilifrukt
  • svarta oliver

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill. Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan enligt förpackningens anvisning. Hacka lök och tomater.

2
Strö ut nachochips i en smord ugnsform. Strö över färs, lök och tomat. Blanda creme fraiche med salsasås och ost och klicka över. Fördela några feferoni och svarta oliver överst, eller finhacka grön chilifrukt och strö över. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och börjar få färg.

3
Servera med grönsallad, salsasås och extra nachochips.


Kommentar:
4 portioner eller som plockmat till flera.
Detta är ett läsarrecept från Britt Haglund i Östersund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top