Mustigt tomatbröd

Du behöver 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept) 125 g mozzarella eller 200 g riven pastaost persiljeblad några 1 tsk salt 1...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept)
  • 125 g mozzarella eller 200 g riven pastaost
  • persiljeblad några
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar mellangrov

Gör så här

1
Kavla ut degen på mjölat bakbord, eller mjölat bakplåtspapper, till en rundel i samma storlek som ugnsplåten.

2
Skär varje tomat i 4-5 tjocka skivor och fördela över degen. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg dem bland tomatskivorna. Stick ner några blad slätbladig persilja och strö på salt (största mängden om du använder mozzarella). Droppa på

3
olja och skaka över peppar.

4
Låt brödet jäsa utan bakduk cirka 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 25-35 minuter.

5
Tomatbrödet kan serveras direkt ur ugnen som en enkel rätt, ljummet till buffé, eller kallt till matsäck.


Kommentar:
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top