Du behöver
- 1 l vatten
- 2.5 tärning mörk oxbuljong
- 1 tsk fisksås asiatisk
- 0.5 msk pressad lime
- ingefära skalad, skivad
- 0.5 st kanelstång
- 1 st vitlöksklyfta skivad
- 0.5 st gul lök skalad, i två klyftor
- 240 g risnudlar breda
- 280 g oxfilé mycket tunt skivad
- 1 st påse ruccolasallad sköljda
- 1 st böngroddar sköljda
- 7 st salladslökar sköljda, skivade
- 1 st chili skivad
- 1 kruka mynta de plockade bladen
- limeklyftor
Gör så här
1
Koka upp vatten, buljongtärningar, fisksås, limesaft, ingefära, kanelstång, vitlök och gul lök, låt koka cirka 20 minuter, fiska upp kryddorna. Smaka av buljongen, den ska vara mustig och kryddig.
2
Koka risnudlarna för sig enligt anvisning på förpackningen.
3
Fördela risnudlar och kött i fyra skålar. Lägg spenat och böngroddar i den kokande buljongen och häll buljong och grönsaker över nudlar och kött. Köttet tillagas enbart av buljongen så det är viktigt att det är rumstempererat och att buljongen kokar ordentligt.
4
Strö över salladslök, chili och mynta efter smak.