Mustig fläskgulasch med dragon

Du behöver 750 g fläskkarré eller grytbitar av fläsk 2 st rödlök 3 st röda paprikor 2.5 msk smör 2.5 msk olivolja 1.5 tsk salt...

Tillagningstid: 110 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 750 g fläskkarré eller grytbitar av fläsk
  • 2 st rödlök
  • 3 st röda paprikor
  • 2.5 msk smör
  • 2.5 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk dragon
  • 1 st tomatfilé 1burk á 400 g
  • tomater eller krossade
  • 3 msk hackad persilja
  • örter till garnering
  • bröd pasta

Gör så här

1
Skär köttet i bitar. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Sätt ugnen på 175 grader.

2
Låt smöret bli ljusbrunt i en gryta. Bryn grytbitarna i smöret, i två–tre omgångar, så att de får fin färg. Ta upp köttet på en tallrik.

3
Häll oljan i grytan. Fräs löken i oljan i 3 minuter. Blanda i paprikaskivorna och fräs 3 minuter. Blanda i salt, peppar, paprikapulver, körvel och dragon, fräs under omrörning cirka 1 minut. Blanda i tomaterna och persiljan. Blanda i de brynta grytbitarna.

4
Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Ge grytan ett uppkok. Lägg på locket.

5
Tillaga grytan i nedre delen av ugnen cirka 1 timme och 20 minuter, tills köttet är mycket mört. Rör om 1–2 gånger under tillagningstiden. Garnera eventuellt med färska örter.

6
Servera med bröd, pasta, potatismos eller ris.


Kommentar:
Tips! Tänk på att kryddor varierar i styrka i smak. Det gäller att smaka sig fram! Den som vill kan laga grytan med grytbitar av till exempel högrev eller märgpipa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top