Du behöver
- 300 g koljafilé
- 300 g laxfilé
- 500 g räkor med skal
- 2 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st stjälk selleri
- morot
- 1 st fänkål
- 2 msk olivolja
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 burk körsbärstomater
- 0.5 l vatten
- 2 st timjankvistar
- salt och svartpeppar
- 2 msk grovhackad bladpersilja
Paprikaröra
2 st grillade paprikor
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chili
2.5 msk olivolja
salt och svartpeppar
Servering
1 st citron i klyftor
Gör så här
Dela fisken i mindre portionsbitar. Skala räkorna, lägg i en skål och ställ i kylen.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla sellerin. Skala och skär moroten i små bitar. Dela fänkålen i två delar. Ta bort rotstocken längst ner, skär i tunna skivor.
Hetta upp oljan i en stor kastrull, fräs löken med selleri, morot och fänkål i några minuter tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt fänkålsfrön och tomatpuré, stek en stund till, rör då och då. Tillsätt vin och låt grytan få ett uppkok.
Häll ner burktomater, vatten, timjan och krydda med salt och peppar. Lägg på locket, koka i 10 minuter.
Paprikaröra Dela paprikan i mindre bitar, skala och finhacka vitlök och chilin. Mixa i mixerkanna med olivolja till en slät blandning, smaka av med lite salt och peppar.
Tillsätt fisken i grytan och sätt på locket, sjud i några minuter tills genomkokt. Fördela i portionsskålar, toppa med räkor och persilja.
Servera med paprikaröran, citronklyftor och ett gott surdegsbröd.