Du behöver

  • 2 dl linser svarta
  • 1 st gul lök skalad, hackad
  • olivolja till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 2 dl rött vin
  • 2 st tetror krossade tomater à 400 g
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 2 st vitlöksklyftor skalade, pressade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • salt nymalen svartpeppar
  • socker
  • 1 st röd paprika tärnad
  • bladpersilja sköljd, hackad

Gör så här

1
Koka linserna i 4 deciliter osaltat vatten tills de är mjuka men fasta, cirka 15–20 minuter.
2
Fräs löken mjuk i olivoljan utan att den tar färg, tillsätt färsen och genomstek den. Häll i vin, tomater, smulad buljongtärning, vitlök och chiliflakes, låt puttra medan linserna kokar.
3
Smaka av färsgrytan med salt, peppar och en aning socker. Vänd i de kokta avrunna linserna och tärnad paprika och koka ytterligare ett par minuter. Strö över bladpersilja. Servera med sallad och bröd.

Kommentar:
Till servering: bröd och blandade salladsblad Näringsvärde: Kcal 555, Fett 11 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 11 g

Recept // Fler nötköttrecept