Du behöver

  • 6 st enbär krossade i mortel
  • 3 st nejlika hela
  • 3 st stjärnanis
  • 4 st lagerblad
  • 1 st kanelstång
  • olivolja
  • 4 st schalottenlökar halverade
  • 4 st vitlöksklyftor halverade
  • 0.5 st chilifrukt halverad längsmed
  • 600 g älgkött skuret i stora grytbitar
  • 1 st paprika skivad
  • 1 st rödvin flaska kryddigt
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st kantareller ansade
  • 5 st portabellosvampar skurna i stora skivor
  • 1 st burk kikärter avrunna och sköljda
  • 3 st salt ordentliga nypor gott
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk timjan

Gör så här

1
Blanda enbären med nejlikor, stjärnanis, lagerblad och kanelstång. Ställ åt sidan.
2
Värm olivolja i en tjockbottnad gryta. Fräs löksorter, chili och alla kryddor på svag värme några minuter. Vänd ner köttet och se till att kryddorna blandas med köttet. Vänd ner paprikan. Tillsätt vinet och smula ner buljongtärningen. Låt allt småputtra 1 timme.
3
Fräs svampsorterna i ytterst lite olja på hög värme några minuter. Rör ner svamp och kikärter i grytan. Salta och peppra och låt allt puttra ytterligare 45 minuter eller tills köttet är riktigt mjukt. Vänd till sist ner timjankvistar och smaka av med salt och peppar om så behövs.
4
Serveras till couscous och chutneyyoghurt.


Recept // Fler viltrecept