Musslor med tomat och vitlök

Du behöver 1 nät (ca 1 kg) blåmusslor 2 schalottenlökar 2 klyftor vitlök 1 msk smör 2 dl vitt vin 1 tsk sambal oelek 250...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 nät (ca 1 kg) blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 250 g tomater
  • 1 dl fint skuren persilja

Gör så här

1
Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken. Släng dem som inte sluter sig. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smöret i en stor gryta du har lock till. Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. Rör i sambal oelek och lägg sedan ner musslorna. Skaka grytan och sätt på locket. Efter ett par

2
minuters kokning ska

3
musslorna öppna sig, plocka bort och släng de musslor som inte öppnar sig. Medan

4
musslorna kokar tärnar du tomaterna. Vänd ner dem och persiljan i grytan och servera direkt med ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top