Du behöver
- 1 nät (ca 1 kg) blåmusslor
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 1 tsk sambal oelek
- 250 g tomater
- 1 dl fint skuren persilja
Gör så här
1
Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken. Släng dem som inte sluter sig. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smöret i en stor gryta du har lock till. Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. Rör i sambal oelek och lägg sedan ner musslorna. Skaka grytan och sätt på locket. Efter ett par
2
minuters kokning ska
3
musslorna öppna sig, plocka bort och släng de musslor som inte öppnar sig. Medan
4
musslorna kokar tärnar du tomaterna. Vänd ner dem och persiljan i grytan och servera direkt med ett gott bröd.