Musselpasta med vin och vitlök

Du behöver 4 prt pasta valfri 1 st gul lök olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt vin 2 dl matlagningsgrädde 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta valfri
  • 1 st gul lök
  • olja att steka i
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 st burkar musslor ca 350 g
  • 1 st persilja knippa slätbladig

Gör så här

1
1 Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken och fräs den sakta i lite olja i minst tre minuter. Tillsätt finhackad vitlök. Häll på vinet och låt det puttra tills det nästan kokat in. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt såsen puttra någon minut.

2
2 Tillsätt musslorna någon minut före serveringen och låt dem bli varma. Servera pastan med såsen ovanpå. Strö en näve hackad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top