Müsli med lönnsirap och torkad frukt

Du behöver 5 dl havregryn 5 dl rågflingor 100 g mandel grovt hackad 1 dl solroskärnor 1 dl linfrön 1 dl sesamfrö 0.5 dl äppeljuice...

Tillagningstid: 40 minuter
1 portion

Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 100 g mandel grovt hackad
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrö
  • 0.5 dl äppeljuice koncentrerad + 1/2 dl vatten
  • 0.75 dl lönnsirap
  • 2 msk matolja neutral
  • 1 dl russin gröna
  • 15 st aprikoser strimlade
  • 1.5 dl kokosflagor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, rågflingor, mandel, solroskärnor, linfrön och sesamfrön i en stor bunke.

2
Rör ihop äppeljuicekoncentrat, vatten, lönnsirap och olja i en skål. Skeda blandningen över grynmixen lite i taget och rör om emellan. Det gör inget om det klumpar sig.

3
Häll blandningen i en papprad långpanna och sätt in mitt i ugnen. Rosta i cirka 30 minuter och rör om emellanåt så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna när müslin är torr och fått fin färg.

4
Vänd i russin, aprikoser och kokosflagor när müslin svalnat helt. Förvara i burk med lock.


Kommentar:
Tips: Müslin har oändliga variationsmöjligheter. Välj de torkade frukter och bär som du tycker bäst om, till exempel blåbär, papaya, gojibär, ananas, kanderad ingefära. Mandeln kan bytas mot hasselnötter, valnötter, pistagenötter eller vad som nu finns i skåpen. Receptet ger cirka 1 1/2 liter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top