Mumsmums med maräng

Ta en hembakad mumsmums till kaffet! Under chokladen gömmer sig en frasig maräng.

Tillagningstid: 60 minuter | Extra tid: 60 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 16 st smörgåsrån
  • 2 st gelatinblad
  • 0.75 dl vatten
  • 1 dl glykos
  • 2.5 dl strösocker
  • 5 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • gul hushållsfärg
  • 200 g mörk choklad eller 100 g vardera av vit och mörk choklad
  • 1 msk smakneutral matolja
  • guldpulver

Gör så här

1

Stansa ut rundlar ur rånen med ett glas. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter.

2

Koka vatten, glykos och socker i en kastrull tills temperaturen är 116 grader.

3

Vispa under tiden äggvitor och 2 msk strösocker till ett fast skum. Tillsätt den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa tills marängen är sval.

4

Ta upp och smält gelatinbladen. Blanda ner lite av marängsmeten i kastrullen och vänd ner gelatinbladningen i marängen. Smaksätt med vaniljsocker och tillsätt några droppar hushållsfärg.

5

Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa toppar på rånen. Låt vila i frysen i 1 timme.

6

Smält chokladen över vattenbad, var sort för sig, med lite olja.

7

Doppa marängen i chokladen. Låt stelna. Pudra över guldpulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top