RECEPT FRÅN

Mozzarellasallad med avokado
Av Anna Tesch. Foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 20 minuter
0 Ingen enhet / tomt
Du behöver
- 0.5 msk dijonsenap
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
- 4 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 4 st rädisor
- 2 st avokador
- några droppar citronsaft
- 12-16 st körsbärstomater
- 0.5 st röd chili
- 2 st buffelmozzarellaostar à 125 g
- 140 g salladsblad sköljda, torkade
- 0.5 dl hackade rostade pistaschnötter
- späda myntablad
Citrondressing
Gör så här
1
Vispa ihop en dressing av dijonsenap, vinäger och saft och skal av citron. Vispa i oljan lite i taget och smaka av med salt och peppar.
2
Hyvla rädisorna tunt och lägg i isvatten. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, Klyfta avokadoköttet och pressa över några droppar citron. Dela tomaterna, dela och skiva chilin tunt. Riv mozzarellaostarna i bitar.
3
Låt rädisorna rinna av på papper. Fördela salladsblad, ost, tomat, avokado och rädisor i fyra tallrikar. Toppa med rädisor, chili och pistaschnötter. Ringla över dressing och avsluta med myntablad.
Kommentar:
Till salladen väljer vi gärna den lyxigare buffelmozzarellan. Krämig avokado, tomat, chili och rostade hackade pistaschnötter passar bra till.
Till salladen väljer vi gärna den lyxigare buffelmozzarellan. Krämig avokado, tomat, chili och rostade hackade pistaschnötter passar bra till.