Du behöver
ANSLAG/TÅRTBOTTEN
3 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
strösocker lite att strö över efter gräddning
HALLONMOUSSE
6.5 g gelatinblad
100 g hallonpuré
40 g florsocker eller efter smak
170 g grädde lättvispad
PASSIONSFRUKTSMOUSSE
6.5 g gelatinblad
100 g passionsfruktspuré
40 g florsocker eller efter smak
170 g grädde lättvispad
SMÖRKRÄM
225 g margarin rumstempererat
1 tsk vaniljessens
3 msk vatten
500 g florsocker
1 msk äggvitepulver (finns att köpa på nätshoppar specialiserade på bakning), kan uteslutas men ger längre hållbarhet och bra stadga åt krämen
Tid ca 2 timmar + kyltid. Receptet är från NikAnnika Märak som undervisar på Medborgarskolans konditorutbildning.