Moussetårta med oreobotten

Du behöver 150 g oreokakor 75 g smör 150 g mörk choklad 40 % 250 g mascarponeost 4 msk strösocker 0.5 tsk kanel 1 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
10 bitar

Du behöver

  • 150 g oreokakor
  • 75 g smör
  • 150 g mörk choklad 40 %
  • 250 g mascarponeost
  • 4 msk strösocker
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde

Garnering

250 g färska jordgubbar
färsk mynta

Gör så här

1

Kör kakorna i en mixer. Smält smöret i en kastrull och tillsätt det till kaksmulorna.

2

Tryck ut kaksmulorna i en smord form med löstagbar kant (24 centimeter i diameter). Packa dem med baksidan av en sked. Smulorna ska vara på botten, inte upp på kanterna.

3

Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Lägg över chokladen i en bunke och blanda med lite av mascarponeosten. Rör ner resten av mascarponeosten, socker, kanel, kardemumma. Separera äggen och rör ner äggulorna.

4

Vispa vitorna till hårt skum i en ren bunke. Vispa grädden i en annan bunke, den ska vara ganska lös.

5

Rör ner lite av äggvitorna och lite av grädden i chokladblandningen. Tillsätt resten och blanda försiktigt.

6

Bred chokladblandningen över botten. Ställ cheesecaken kallt i minst 2–3 timmar.

7

Dela jordgubbarna i halvor och lägg dem ovanpå. Garnera med mynta.


Kommentar:
Prova en cheesecake med botten gjord på oreokakor och
chokladmousseliknande fyllning – den kommer att ha en strykande åtgång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top