Moules marinière – Vinkokta musslor

Du behöver 1 kg blåmusslor 1 st gul lök liten, hackad 3 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2.5 dl vitt vin torrt vispgrädde ev 1...


2 portioner

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st gul lök liten, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 dl vitt vin torrt
  • vispgrädde ev 1 dl
  • persilja rikligt med hackad

Gör så här

1
Skölj musslorna noga och dra bort “skägget”. Se till att alla musslor är stängda. Knacka lite på öppna musslor, sluter de sig inte så ska de kastas.

2
Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att de får färg. Lägg i musslorna och rör om, tillsätt vinet och lägg på ett lock. Koka musslorna tills de öppnat sig ordentligt, det tar cirka 3 minuter. Slå i grädden om du vill, ge ett uppkok och avsluta med hackad persilja. Servera i skålar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top