Mouhalabieh – Elias dröm

Du behöver Vita delen: 1 l standardmjölk 3 msk maizena 1 dl strösocker 0.5 dl rosenvatten Gula delen: 1 l apelsin färskpressad 3 msk maizena...


8 portioner

Du behöver

Vita delen:

1 l standardmjölk
3 msk maizena
1 dl strösocker
0.5 dl rosenvatten

Gula delen:

1 l apelsin färskpressad
3 msk maizena
1 dl strösocker

Garnering:

pistaschnötter finhackade
apelsinskal chokladdoppade

Gör så här

1
Blanda mjölk, maizena, socker och rosenvatten (om du får tag på det) i en kastrull. Koka upp under omrörning tills det börjar bubbla. Låt då blandningen sjuda vidare, över svag värme, i 3-4 minuter tills den tjocknar.

2
Blanda pressad apelsin, maizena och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud vidare på svag värme i 3-4 minuter tills blandningen tjocknar. Fördela först apelsinblandningen i portionsformar och häll därefter på mjölkblandningen. De blandar sig inte. Ställ formarna att svalna i kylen.

3
Lossa dem med en liten kniv runt kanterna och stjälp upp dem på fat.

4
Garnera desserten med hackade pistaschnötter och eventuellt chokladdoppade apelsinskal.


Kommentar:
Libanesisk meze-rätt från restaurang Beirut Café i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top