RECEPT FRÅN IK

Mors rönnbärsmarmelad

Tillagningstid: 60 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 kg rönnbär
  • 1 kg äpplen
  • 8 dl vatten
  • 0.5 kg socker

Gör så här

1
Rensa och skölj rönnbären. De ska vara frostnupna, vilket kan ske i frysen, om den naturliga frosten dröjer.
2
Skölj och ansa äpplena. Skär ner dem i grytan med skal, kärnhus och skaft kvar.
3
Koka rönnbär, äpplen i vattnet tills de blir mjuka.
4
5
Passera.
6
7
Väg moset.
8
Tillsätt 0,8-1 kg socker till varje kg mos.
9
Koka tills det flockar sig minst 30 min
10
11
Häll upp i burkar och förslut.
12
13
Förvaras i matkällare eller kylskåp.

Kommentar:
Jag har hört att rönnbär ska vara bra mot reumatism. Dessutom är de vitaminrika.

Recept // Fler frukt & bärrecept