Morotssallad med apelsin

Du behöver dressing 2 msk pressad citronsaft 2 msk olivolja 1.5 tsk strösocker 1 st vitlöksklyfta riven eller pressad 0.75 tsk spiskummin 2 krm kajennpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • dressing
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 tsk strösocker
  • 1 st vitlöksklyfta riven eller pressad
  • 0.75 tsk spiskummin
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk mynta torkad
  • salt och nymalen svartpeppar

Sallad

400 g morot
2 st apelsiner

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ den åt sidan. Strimla morötterna i långa remsor med hjälp av en mandolin eller en potatiskalare. Skär bort toppen och botten på apel­sinerna och därefter skalet med en vass kniv. Var noga med att skära bort all vit skalhinna. Skär ut frukt­köttet mellan varje hinna till små klyftor.

2
Blanda försiktigt morötter, apelsinklyftor och dressingen i en stor skål. Låt stå i minst 20 minuter innan servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top