Du behöver
- 1 st morot medelstor
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
Fyllning
50 g färskost av philadelpiatyp
25 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
0,5 st citron yttersta, finrivna skalet + saft
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finriv moroten.
Vispa smör och båda sockersorterna mjukt och krämigt. Vispa ner ägget.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och ingefära i en bunke. Rör ihop med smörblandningen.
Rör ner havregryn, kokos och rivna morötter.
Gör bollar, drygt en matsked stora, av degen. Lägg dem glest på papprad plåt och platta till dem så att de blir en centimeter tjocka.
Grädda kakorna i mitten av ugnen cirka 15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
yllning Vispa ihop färskost och smör. Rör sedan ner florsocker, citronsaft och -skal.
Bred ut fyllning på undersidan av hälften av kakorna. Tryck ihop med resten av kakorna.
Tips: Kakorna bör ätas samma dag de fylls, annars blir de blir mjuka. Utan fyllning håller de dock en vecka i lufttät burk.