Du behöver
- 1 st färdig pajdeg
- 250 g ricottaost
- 1 st ägg
- 70 g pecorinoost finriven
- 1.5 msk kapris
- 1.5 st knippen morötter
Pensling
1 st ägg uppvispat
sesamfrön
Garnering
hackad bladpersilja
Till servering
grönsallad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pajdegen på en plåt
Rör ihop ricotta och ägg. Blanda i riven pecorinoost. Bred ut blandningen över pajskalet men spara ett par centimeter av kanten. Strö över kapris.
Skrubba morötterna och skär dem på längden. Lägg ut dem i ett vackert mönster över ostblandningen.
Vik in degkanterna. Pensla kanterna med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda galetten i mitten av ugnen i 35–40 minuter. Garnera med persilja och servera med en sallad.
Med färdig pajdeg gör du enkelt en galette med späda morötter och ricottakräm. Den salta kaprisen smakar gott till de söta morötterna.