RECEPT FRÅN IK

Morotsgalette med ricotta

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 20 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 st färdig pajdeg
  • 250 g ricottaost
  • 1 st ägg
  • 70 g pecorinoost finriven
  • 1.5 msk kapris
  • 1.5 st knippen morötter
  • Pensling

  • 1 st ägg uppvispat
  • sesamfrön
  • Garnering

  • hackad bladpersilja
  • Till servering

  • grönsallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pajdegen på en plåt

2

Rör ihop ricotta och ägg. Blanda i riven pecorinoost. Bred ut blandningen över pajskalet men spara ett par centimeter av kanten. Strö över kapris. 

3

Skrubba morötterna och skär dem på längden. Lägg ut dem i ett vackert mönster över ostblandningen.

4

Vik in degkanterna. Pensla kanterna med ägg och strö över sesamfrön.

5

Grädda galetten i mitten av ugnen i 35–40 minuter. Garnera med persilja och servera med en sallad.


Kommentar:
Med färdig pajdeg gör du enkelt en galette med späda morötter och ricottakräm. Den salta kaprisen smakar gott till de söta morötterna.

Recept