Läsar-recept

Morot- och kesolasagne

Du behöver 2 st morötter stora 2 st gula lökar 2 msk olja 2 st burk krossade tomater 500 g keso vatten salt, peppar vitlök...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter stora
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk olja
  • 2 st burk krossade tomater
  • 500 g keso
  • vatten
  • salt, peppar
  • vitlök
  • oregano
  • 12 st lasagneplattor
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225°C.

2
2. Skala och riv morötterna grovt.Skala och hacka löken.

3
3. Hetta upp oljan i en stor kastrull.

4
4. Fräs morötter och lök.

5
5. Tillsätt de krossade tomaterna och keson.

6
Låt röran koka ihop. Tillsätt ev. vatten vid behov. Krydda med salt, peppar, pressad vitlök och oregano.

7
6. Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor och morotsröran. Börja och avsluta med röra. Strö riven ost överst.

8
7. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 min.


Kommentar:
Servera med en grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top