Mormors rabarberpaj

Du behöver Pajdeg: 150 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning: 2 st ägg 1.5 dl strösocker 3 msk smält smör...


4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:

2 st ägg
1.5 dl strösocker
3 msk smält smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl rabarber skuren i små bitar

Gör så här

1
1. Hacka ihop fett och mjöl till pajdegen. Tillsätt vattnet och blanda till degen som får vila kallt någon timme.

2
2. Sätt ugnen på 200 grader.

3
3. Kavla ut degen och lägg den i en ugnssäker form (cirka 25 cm i diameter) så att botten och kanter täcks, men spara lite till rutremsor. Förgrädda pajskalet i ugnen 8-10 minuter.

4
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det smälta fettet, mjölet och de i bitar skurna rabarberstjälkarna.

5
Häll smeten i den pajklädda formen. Lägg på några smala degremsor så att det bildas rutor. Grädda vidare i 200 grader cirka 25 minuter.

6
5. Servera pajen en aning ljummen, med grädde eller vaniljsås till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top