Du behöver

    Pajdeg:

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl rabarber skuren i små bitar

Gör så här

1
1. Hacka ihop fett och mjöl till pajdegen. Tillsätt vattnet och blanda till degen som får vila kallt någon timme.
2
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3
3. Kavla ut degen och lägg den i en ugnssäker form (cirka 25 cm i diameter) så att botten och kanter täcks, men spara lite till rutremsor. Förgrädda pajskalet i ugnen 8-10 minuter.
4
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt det smälta fettet, mjölet och de i bitar skurna rabarberstjälkarna.
5
Häll smeten i den pajklädda formen. Lägg på några smala degremsor så att det bildas rutor. Grädda vidare i 200 grader cirka 25 minuter.
6
5. Servera pajen en aning ljummen, med grädde eller vaniljsås till.


Recept // Fler frukt & bärrecept