Du behöver
- 450 g stekfläsk rimmat
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 l mjölk
- 6 st ägg
- 50 g smör smält
Gör så här
1
Lägg bakplåtspapper i en långpanna cirka 35 x 25 centimeter. Skär svålen av stekfläsket, dela det i tärningar. Stek i stekpanna, ta upp och låt rinna av, lägg i långpannan. Vispa samman mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en slät smet. Låt gärna svälla en timme.
2
Vispa samman äggen och vispa ner mjölsmeten i äggen och det smälta smöret.
3
Häll smeten över fläsktärningarna i långpannan. Sätt in långpannan mitt i ugnen i 175 grader och grädda cirka 40 minuter tills pannkakan blåst upp sig något och fått gyllene färg på ytan.
4
Servera fläskpannkakan nygräddad med lingonsylt eller rårörda lingon.
Läsarrecept av Agneta Lönn.