Mördeg grundrecept

Du behöver 4 dl vetemjöl 240 g 1 dl potatismjöl 75 g 1 krm salt 200 g smör kylskåpskallt 1 dl strösocker Gör så här...

Tillagningstid: 15 minuter
40 stycken

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl 240 g
  • 1 dl potatismjöl 75 g
  • 1 krm salt
  • 200 g smör kylskåpskallt
  • 1 dl strösocker

Gör så här

1

Mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna. Nyp ihop till en deg, arbeta in strösockret och knåda degen lite tills den känns smidig. Det går även bra att köra ihop degen i en matberedare. 

2

Platta ut degen, slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Om den hinner bli för hård är det bara att arbeta den på bakbordet tills den blir smidig igen.


Kommentar:
Använd mördegen som grund och variera med olika smaksättningar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top