Mjuka tortillabröd

Du behöver 50 g margarin 50 g jäst 3 dl vatten 3 dl mjölk 1 msk strösocker 2 tsk salt 14 dl vetemjöl (2 dl...


24 portioner

Du behöver

  • 50 g margarin
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl (2 dl av vetemjölet kan gärna bytas mot rågsikt)

Gör så här

1
Smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, slå i degvätskan och tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Det är bättre att degen blir för lös än för hård, då är den svårkavlad. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.

2
Knåda degen på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla dem till två rullar som vardera delas i cirka 12 bitar. Trilla runda bullar och lägg en handduk över. De jäser alltså på bakbordet. Börja kavla ut direkt till runda kakor med storlek så att de ryms i en stekpanna eller pannkakslagg.

3
Under tiden bröden kavlas ut börjar man med gräddningen, det är en fördel om man är två. Grädda cirka 2 minuter på varje sida, vänd med en stekspade. Passa bröden så att de inte bränns, justera i så fall värmen.

4
De bröd som i väntan fått jäsa lite extra blåser upp rejält i stekpannan, men blir platta efteråt. Borsta bort eventuellt mjöl ur stekpannan med en brödpensel, bränt mjöl smakar beskt!

5
Trava bröden på dubbla handdukar och svep in dem. Brödbaket tar med teamwork knappt en halvtimme. Efter några bakomgångar blir man flink, så att både kavling och gräddning går snabbt. Servera bröden nygräddade.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler av familjen Lindhs tacorecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top