Mjuka fisktacos poblano style

Du behöver 4 st koljafilé eller torsk- eller sejfilé, färsk eller fryst och tinad salt peppar 1.5 st lime saften 1 st röd chili 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st koljafilé eller torsk- eller sejfilé, färsk eller fryst och tinad
  • salt peppar
  • 1.5 st lime saften
  • 1 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 2.5 st tomater eller 10 cocktailtomater
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 0.5 st koriander kruka grovhackad
  • 4 st tortillaskålar mjuka
  • 4 msk turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
  • jalapeño på burk inlagd och skivad
  • oregano torkad
  • 14 st oliver
  • 4 st limeklyfta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader, endast grill.

2
Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och skeda över hälften av lime­saften. Baka fisken i mitten av ugnen 10–15 minuter, eller tills den är klar. Vänd gärna fisken efter halva tillagningstiden.

3
Kärna ur och skär chilin i tunna ringar. Hacka gurkan och tomaterna. Skala och finhacka löken och vitlöken.

4
Blanda chili, gurka, tomat, lök och vitlök med resten av limesaften och oljan. Smaka av salsan med salt. Vänd ner koriander.

5
Fördela fisken i tortilla-skålarna. Toppa med salsan, yoghurten och jalapeño. Smula över oregano.

6
Servera med oliver och lime­klyftor.


Kommentar:
Mjuka tortillaskålar, (Stand’n’ Stuff Tortillas), är en ny produkt i texmex-hyllan. Du kan också använda vanliga tortillabröd eller tacotubs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top