Du behöver
- 4 st koljafilé eller torsk- eller sejfilé, färsk eller fryst och tinad
- salt peppar
- 1.5 st lime saften
- 1 st röd chili
- 1 st gurka
- 2.5 st tomater eller 10 cocktailtomater
- 1 st rödlök liten
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- salt
- 0.5 st koriander kruka grovhackad
- 4 st tortillaskålar mjuka
- 4 msk turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
- jalapeño på burk inlagd och skivad
- oregano torkad
- 14 st oliver
- 4 st limeklyfta
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader, endast grill.
2
Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och skeda över hälften av limesaften. Baka fisken i mitten av ugnen 10–15 minuter, eller tills den är klar. Vänd gärna fisken efter halva tillagningstiden.
3
Kärna ur och skär chilin i tunna ringar. Hacka gurkan och tomaterna. Skala och finhacka löken och vitlöken.
4
Blanda chili, gurka, tomat, lök och vitlök med resten av limesaften och oljan. Smaka av salsan med salt. Vänd ner koriander.
5
Fördela fisken i tortilla-skålarna. Toppa med salsan, yoghurten och jalapeño. Smula över oregano.
6
Servera med oliver och limeklyftor.
Mjuka tortillaskålar, (Stand’n’ Stuff Tortillas), är en ny produkt i texmex-hyllan. Du kan också använda vanliga tortillabröd eller tacotubs.