RECEPT FRÅN IK

Mjuk pepparkaka

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 75 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 dl mjölk
  • smör och ströbröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret.

2

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt med elvisp.

3

Rör ihop mjöl, bakpulver och kryddor i en skål.

4

Vänd ner mjölblandningen, smöret och mjölken i äggblandningen med en slickepott. Rör till en jämn smet.

5

Häll smeten i väl smord och bröad form (1 3/4 liter). Grädda i nedre delen av ugnen cirka 60 minuter. Kolla med provsticka att den är genomgräddad. Låt svalna


Recept