Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Du behöver 3 dl havregryn 3 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk kanel 1 tsk ingefära 0.5 tsk kryddnejlikor malda 1 tsk bikarbonat 2.25...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kryddnejlikor malda
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2.25 dl mjölk
  • 1.5 msk lingonsylt

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser. Vispa ihop mjölk och lingonsylt och rör ner i blandningen.

2
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.

3
Låt kakan kallna innan den skärs upp. Den håller sig saftig i flera dagar.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Ann-Gerd Nyström-Larsson i Västerås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top