RECEPT FRÅN IK

Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk kryddnejlikor malda
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2.25 dl mjölk
  • 1.5 msk lingonsylt

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser. Vispa ihop mjölk och lingonsylt och rör ner i blandningen.
2
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.
3
Låt kakan kallna innan den skärs upp. Den håller sig saftig i flera dagar.

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Ann-Gerd Nyström-Larsson i Västerås.

Recept // Fler mjölrecept