Du behöver
- smör och ströbröd till formen
Kaka
150 g smör rumsvarmt
2 dl socker
0.5 st citron finrivet skal, vältvättad
2 st ägg
3 msk vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
1.5 dl florsocker
1.5 msk citronsaft färskpressad
Garnering
4-5 dl färska hallon
florsocker
myntablad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en släpplätt-, glas- eller aluminiumkakform (1 1/2 liter).
Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Blanda i citronskal. Vispa i ett ägg i taget. Rör i vattnet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret, blanda om noga. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Stjälp kakan ur formen och låt den kallna.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren till en slät smet. Ringla glasyren över kakan. Låt stelna i kylskåp cirka 20 minuter.
Fyll och toppa kakan med hallonen. Sikta över lite florsocker. Garnera med myntablad.
Här får vi frisk citronsmak i både kaka och glasyr och färska hallon till servering.