Mjölkfria pannkakor

Du behöver 2 dl vetemjöl 0.5 dl majsstärkelse (Maizena) 1 tsk socker 1 krm salt 4 dl vatten eller Ramlösa 2 st ägg 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 4 dl vatten eller Ramlösa
  • 2 st ägg
  • 1 msk olja

Till stekning:

margarin eller olja

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, socker och salt. Tillsätt vatten eller mineralvatten under omrörning.

2
Vispa ner äggen i blandningen och tillsätt olja. Vispa tills smeten är slät. Hetta upp stekpannan och stek pannkakorna i mjölkfritt margarin eller olja.


Kommentar:
De här pannkakorna går utmärkt att äta även för den som inte tål mjölk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top